13 december 2014

Kort uppklarning efter 23 på Luciakvällen, så jag spanar efter Geminider

Kör med kameran och 18mm vidvinkelobjektiv på iOmega, men har svårt med kamerainställningarna i den iskalla vinden, så det blir onödigt nerbländade bilder. Ser inga stjärnfall alls medan jag är ute, men på en av bilderna finns ett svagt spår som tycks komma från Tvillingarna (Gemini), så jag säger att detta är en Geminidmeteor..

CA3050a

Jag varierar kamerariktningen, och får bilder som dessa, utan fler meteorer. Det är definitivt vinter, med Orion mellan södergranarna.

CA3039

CA3055

 

Jag testade också fisheye-objektivet på min andra astrokamera, och insåg att det är jätteenkelt att bara lägga den på ett bord, pekande mot zenit, för att få lagoma himmelsbilder.

C_4758

Med kameran på andra ledden får man med Jupiter i vänsterkanten, men det börjar komma en del dismoln

C_4759

 

Molnen tätnade snabbt, och jag fick ge mig före midnatt

C_4763

 

Lämna ett svar