9 augusti 2014

Har nu insett att ATV-5 gjorde en planerad närpassage under ISS just i går. I kväll däremot var den tydligen långt före i banan, och jag märkte inte när den passerade, upptagen som jag var med att få igång kameran som jag inte använt på länge. Vädret mycket disigt med nästan fullmåne, så jag siktade ordentligt t.h. om månen med 50 mm brännvidd. Bilden här är en summa av  0,2-sekundersexponeringar med  4-5s luckor mellan sig. Kameran följer himlen, så stjärnorna blir punktformiga medan ISS ritar små streck på sin väg åt vänster. (Jag hade tänkt mig att ATV-5 skulle ha synts som svagare streck, men den var alltså långt borta…)

ISS140809

Lite senare har satelliten kommit fram under Altair, men jag tog bara två ytterligare exponeringar

CA241x

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.