10 september 2013

Ny kväll med bara kamera på stativ.

Hade igen planerat att ta bilder av ALOS-satelliten, men tyckte den gick i en oväntat förskjuten bana jämfört med förutsägelsen på Heavens-above. När jag nu tittar närmare ser jag den på en bild tagen 22.34 , nedanför Altair enligt förutsägelsen, men tydligen för ljussvag för att jag skullse se den med blotta ögat.

CA0983

Fyra minuter senare passerar så ESA:s Envisat strax ovanför Altair, och följer sedan långsamt varierande i ljusstyrka en bana parallellt med förutsägelsen för ALOS. Jag hann börja tro att någon lyckats få liv i ALOS, men det var alltså trivialare än så. Envisat (som är stor som en buss) roterar också utom kontroll från jorden, vilket förklarar de ‘ALOS-liknande’ ljusväxlingarna.

CA0984

CA0985

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.