24 februari 2014

Februari har varit en månad med absolut hopplöst väder, så det känns overkligt när man ser stjärnor flera timmar i sträck…Disigt dock, och dålig seeing, så det blev bara några få Jupiterbilder. När jag tittar närmare ser jag i alla fall en tydlig rosa fäck i SEB som visar hur planeten roterar, här mellan 21.53 (till vänster) och 22.04:

N1724N1730

När jag sen skulle fortsätta observera 22.40 had molnen tätnat och Jupiter nått träden i väster, så att jag genast fick ge upp. Med lite Registax-pyssel kunde jag i alla fall få en bild, där man ser både ovanstående skära fläck och den ‘riktiga’ Röda fläcken på väg in nere till vänster:

N1732

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.